miercuri, 1 iulie 2009

Versul original 33.2 iluziei pe masă



Cu versul lipsă la loc:


Zori de Anul Nou –

iluziei pe masă

un ceai fierbinte


Iulian Talianu (Stîlpi de felinar)


(aserb) cu un vechi prieten
(aserb) invit mosul cu daruri

(Doina) mă voi drege numai cu
(
Doina) pe noptieră ceaşca,....
(
Doina) mă-ndeamnă la trezire.....
(
Doina) gâdilâmdu-mi nările

(Mariko san) cu singurătatea la

(Anonim) se desprind din abur;

(Ioana Dinescu) planuri peste planuri si
(Ioana Dinescu) acelasi ceainic vechi cu
(Ioana Dinescu) tacerea de-nceput si
(Ioana Dinescu) omul de zapada vrea

(Karla) sperantei, pe plita-ncinsa

(Glumetu =)) numai, numai beau, decat... (nu mai că doar nu-i decît !)

(Sorin Toma BOC) dupa o noapte rece

Un ceai fierbinte în zorii noului an, poate fi o chestie de rutină: (Sorin Toma BOC) dupa o noapte rece, (aserb) cu un vechi prieten, un gest de recunoştinţă: (aserb) invit mosul cu daruri (dar unde-i legătura? nu la un ceai?), o încercare de a-ţi reveni după excese: (Doina) mă voi drege numai cu, (Doina) pe noptieră ceaşca, (Doina) gâdilându-mi nările sau o continuare a iluziei că totul este cu adevărat nou-nouţ: (Ioana Dinescu) planuri peste planuri si, (Ioana Dinescu) tacerea de-nceput si şi doldora de aspiraţii: (Karla) sperantei, pe plita-ncinsa.


Deşteptarea în noul an poate fi simultană însă cu o revelaţie mai puţin plăcută - (Doina) mă-ndeamnă la trezire... - sau cel puţin cu o revenire cu picioarele pe pămînt: (Ioana Dinescu) acelasi ceainic vechi cu, (Mariko san) cu singurătatea la, sau doar cu un nou tovarăş: (Ioana Dinescu) omul de zapada vrea..., dacă nu cumva cu un proaspăt convertit: (Glumetu =)) numai, numai beau, decat... (nu mai, că doar nu-i decît !).


Schimbînd kireji, zorii par însă să se ridice mai temeinic chiar din ceainic: (Anonim) se desprind din abur. Vorba poetului:


“A fi sămînţă şi a te sprijini
de propriul tău pămînt.”


Versul original, iluziei pe masă, ţinea să acrediteze ideea că toată tevatura asta cu Anul Nou e cam beteagă şi-un ceai fierbinte ar mai revigora-o. Dar, cine ştie, poate că zorii se ridică şi dintr-un biet ceai... dacă ceremonialul îi ajută!



Un comentariu:

Anonim spunea...

aş! is decat olteanca

Glumetu